Vianants pel carrer amb mascareta
Foto: Xavi Calvo

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha confirmat que els contagis a Catalunya s’han estabilitzat. En el cas de Lleida, la transmissió del coronavirus ha baixat, mentre que a Barcelona i l’àrea metropolitana es manté a uns nivells semblants. Segons el director del CCAES, les mesures restrictives ja donen els primers fruits.

Simón, preocupat per la situació a Espanya

A Espanya, però, en les últimes 24 hores s’han detectat 968 casos de covid-19. Fernando Simón s’ha mostrat preocupat per l’augment de positius al país. Tot i que ha assegurat que de moment la situació no és greu, Sanitat segueix de prop l’evolució per si s’haguessin de prendre mesures.

Aragó, el nou focus d’atenció

La comunitat autònoma d’Aragó és un dels punts de la geografia que més preocupa Sanitat. Simón ha explicat que el nombre de casos va en augment, però la velocitat de transmissió comença a frenar-se. Això fa pensar als responsables de salut pública que si aquest territori encara no ha arribat al pic de la corba, deu estar a punt.

Simón obre la porta a un nou estat d’alarma

Fernando Simón ha afirmat que la possibilitat de decretar un nou estat d’alarma sempre ha estat sobre la taula del Govern. Si es tornés a decretar –ha dit– podria ser diferent a l’anterior i que per fer-ho,  cal que hi hagi una transmissió comunitària descontrolada del virus i que les comunitats autònomes afectades ho sol·licitin perquè no tenen prou recursos per tallar els contagis.