El Gimnàs Social Sant Pau ha iniciat una campanya per recollir roba, sobretot pantalons curts i samarretes, per a les persones sense sostre que van a dutxar-se a les instal·lacions. Segons la crida que han fet a través de Twitter, cada dia 150 persones van a rentar-se al gimnàs i “en surten amb la roba que portaven”. Per això, demanen donacions. La roba es pot dur directament al centre, ubicat a la ronda de Sant Pau, número 46, entre les 8 i les 16 h.

Es necessita roba d’estiu

El director de relacions ciutadanes de l’espai, Enric Morera, ha explicat a betevé que el problema és que els ha arribat molta roba d’hivern. Per això, fan una crida a la ciutadania a portar-hi peces d’estiu. Segons Morera, el gruix de les peces de vestir les ha dut sempre el veïnat, mentre que, en canvi, la roba interior l’aporta l’Ajuntament. Per això, ha remarcat que no tenen problemes d’abastiment d’aquest tipus de peces, ja que disposen de 5.000 mitjons i 5.000 calces i calçotets.

Com la resta d’instal·lacions esportives, el Gimnàs Social Sant Pau va abaixar la persiana amb l’inici del confinament pel coronavirus, però va tornar a reobrir a mitjans d’abril per oferir dutxes i àpats a persones vulnerables. Segons els responsables del gimnàs, durant el mes de juliol han atès 610 persones diferents, que han fet un total de 3.200 dutxes al centre.

Recollida de menjar

Els responsables de l’equipament han explicat a betevé que, tot i que de moment només han engegat la campanya per recollir roba, també tenen un problema amb el subministrament d’aliments que donen a persones vulnerables. Segons Morera, les dues entitats que normalment els fan arribar menjar -Acción Planetaria i Health Warriors- fan vacances durant l’agost. Per això, ha avançat que també demanaran donacions de menjar.

El Gimnàs Social Sant Pau ha fet 80 anys, tot i la delicada situació econòmica que viu, amb un deute que va arribar als 150.000 €. Al febrer, un possible acord amb l’Ajuntament va apuntar que la solució definitiva està a prop.