Festa de nit plaça Virreina

Les últimes 24 hores han estat molt mogudes al servei d’Urgències de l’Hospital del Mar. Les festes i les trobades durant la nit de dissabte coincidint amb la fi de l’estat d’alarma s’han traduït amb més ingressos, i no per coronavirus. Segons el cap de secció del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital del Mar, Robert Güerri, almenys entre 15 i 20 persones intoxicades greus que venien de la platja i dels voltants van passar per les urgències del centre. O, dit d’una altra manera, els ingressos a urgències per intoxicacions van multiplicar per 10 les de persones amb la covid. Per Güerri, aquesta situació és significativa de “l’estat emocional i mental” de les persones que van arribar a l’hospital.

“No es pot deixar tot a la responsabilitat individual”

Güerri lamenta que aquesta situació es produeixi quan “la situació encara és fràgil”, i lamenta que s’hagi acabat l’estat d’alarma però no s’hagi previst què pot passar a partir d’ara. “No es pot deixar tot a la responsabilitat individual”, es lamenta. El cap de secció del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital del Mar considera que calen eines per si cal rectificar i fer marxa enrere en algunes restriccions. “Hem passat de 100 a 0 de forma potser massa brusca”, afirma.

Possible repunt d’aquí a 15 dies

Sobre la possibilitat que les imatges d’aquest cap de setmana es tradueixin en un repunt de contagis d’aquí a 15 dies, Güerri no ho descarta. “És possible”, afirma. Tot i que destaca l’increment de la vacunació entre la població més vulnerable, creu que “si hi ha molta interacció veurem un increment de les persones infectades”. Falta saber, però, si això repercutirà en l’activitat hospitalària.