Aquest dilluns és el primer dia laborable sense estat d’alarma a Catalunya. La mesura va acabar la matinada de dissabte a diumenge i això ha deixat sense efecte el confinament perimetral i el toc de queda, una situació que ja es va celebrar a les 0 h als carrers, places i platges de la ciutat. La Guàrdia Urbana va haver de desallotjar 6.500 persones de l’espai públic.

Horaris ampliats en restauració, comerços, cultura i esport

A banda del toc de queda i el confinament perimetral, també hi ha altres canvis en les restriccions que afectaran especialment els dies laborables. Bars i restaurants poden tornar a servir sopars. El sector pot obrir de forma ininterrompuda de 7.30 a 23 h, tant a l’interior com a l’exterior.

Pel que fa a centres comercials i botigues no essencials poden allargar l’horari fins a les 22 h. I la cultura i l’esport, fins a les 23 h.

Màxim de sis persones en trobades socials

Tot i això, algunes restriccions continuen vigents. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat la petició de la Generalitat de mantenir les trobades socials a un màxim de sis persones i limitar al 50 % l’aforament dels actes religiosos.

També continua en vigor l’ordre de dur mascareta fora del domicili i el tancament de l’oci nocturn, mesura que el sector reclama canviar.