molta gent a la plaça virreina

La FECASARM, la patronal de la restauració i l’oci nocturn, reclama ampliar l’oferta de l’oci nocturn per evitar les botellades i aglomeracions que s’han vist aquesta nit de dissabte a diumenge, coincidint amb la finalització de l’estat d’alarma (i, en conseqüència, del toc de queda nocturn). La patronal ja havia advertit que quan s’aixequés l’estat d’alarma hi hauria més gent al carrer a causa de la inexistència de l’oferta legal d’oci nocturn.

El sector urgeix la Generalitat a ampliar l’horari de la restauració nocturna més enllà de les 23 h i a reobrir l’oci nocturn amb les “mesures científiques i tecnològiques necessàries”. Si no, adverteix que les conseqüències de “l’evolució negativa de les dades epidemiològiques que causarà l’oci nocturn descontrolat” les pagarà, un cop més, “el sector amb més restriccions”, el de la restauració i l’oci nocturn.

Aquest dilluns a la tarda està previst que la patronal es reuneixi amb el tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, per demanar-li el suport en una prova pilot que es farà el 21 de maig amb la intenció de demostrar la seguretat dels locals de restauració i oci nocturn. La prova es vol dur a terme mitjançant una aplicació que controlarà els participants, que es podran moure entre diferents establiments.

Més de 500 sol·licituds per participar a la prova pilot

La patronal de l’oci nocturn assegura que ha rebut més de 500 sol·licituds per participar en la prova i que ja hi ha confirmats establiments com Opium, Shôko, la Sala Apolo, Pacha, Otto Zutz o Sutton, entre d’altres. El secretari general de la FECASARM, Joaquim Boadas, diu que “amb una app de gestió dels resultats del test previ, la possibilitat de traçar els participants, i aparells de desinfecció d’aire i superfícies necessàries desmunten els arguments de l’Agència de Salut Pública de Catalunya per mantenir la restauració i l’oci nocturn tancat”.