El districte de Gràcia i l’Associació de Veïns i Amics del Passeig de Sant Joan han consensuat un projecte de millora de la connectivitat entre la rambla central del passeig i la travessera de Gràcia. La proposta de reforma inclou l’obertura d’aquest espai, de manera que la rambla central del passeig de Sant Joan arribi fins a la travessera de Gràcia.

Es perllongaran els parterres laterals que separen la rambla de les calçades, s’ampliarà la superfície de paviment i s’incorporarà un pas de vianants al final del passeig que permetrà creuar la travessera de Gràcia.

La reforma de la capçalera del passeig de Sant Joan va ser una de les propostes que van proposar els veïns del barri en el marc de les visites realitzades dins del pla Cuidem Barcelona.

Monument a fra Pedro Ponce de León

El projecte també dona més protagonisme al monument dedicat a fra Pedro Ponce de León. Es pavimentarà un camí al voltant de l’escultura, tal com havia demanat l’Associació de Veïns i Amics del Passeig de Sant Joan.

Es preveu que aquestes obres de millora es portin a terme durant el primer semestre de l’any 2023 i el pressupost estimat es de 125.000 euros.