símptomes covid nens
Foto: Kelly Sikkema

La covid afecta totes les edats, però la simptomatologia pot ser molt diferent en una persona jove en comparació amb una persona gran o vulnerable, que té més risc de patir complicacions. Sovint, les dolències poden ser similars a les malalties procedents d’altres virus com la grip o un simple refredat. Saps quins són els símptomes de la covid en nens? A continuació te’ls detallem perquè puguis esbrinar si l’infant té o no la malaltia.

Símptomes de la covid en nens

El Departament de Salut ha publicat una llista amb els símptomes que majoritàriament pateixen els nens si tenen covid. Són:

  • Febre o febrícula (per sobre de 37,5 °C)
  • Tos
  • Dificultat per respirar
  • Fatiga, dolors musculars i/o mal de cap
  • Mal de panxa amb vòmits o diarrea
  • Pèrdua d’olfacte o gust (infants grans i adolescents), si bé aquest ha anat a la baixa per donar pas a d’altres, com l’afonia.

A això cal sumar-hi la possibilitat que l’infant tingui mal de coll o un refredat nasal, però en aquests casos, segons les autoritats sanitàries, els símptomes vindran acompanyats de qualsevol altra dolència de les abans exposades.

Test d’antígens per confirmar el contagi

Molts dels símptomes de la covid poden confondre’s amb altres malalties. Per això, el més recomanable si vols saber si un infant té el coronavirus és fer-li un test d’antígens, que pots comprar-lo en qualsevol farmàcia.

En general, la covid en nens no sol comportar complicacions greus si no tenen patologies prèvies que agreugin la simptomatologia. En qualsevol cas, els metges demanen estar atents a possibles símptomes greus.

Test serològic per saber si té anticossos

La majoria dels infants contagiats passen la covid de forma lleu i, fins i tot, asimptomàtica. Per això, una forma de saber si una criatura ha passat la malaltia sense simptomatologia és fent-se un test serològic.