(ACN) El conseller de Salut, Manel Balcells, ha afirmat aquest dimecres que el sistema de salut està “preparat” per atendre els casos de bronquiolitis infantil i ha assegurat que s’hi pot donar resposta “perfectament”. “És un dels virus que a l’hivern passa amb la canalla i sol ser l’avantsala de la grip futura”, ha dit Balcells en una atenció a mitjans preguntat per aquesta qüestió.

Segons ell, els hospitals i centres de salut estan en alerta i aplicant plans de contingència. “Com cada any sol passar, tots els recursos que calen es posen per atendre la canalla amb aquests símptomes”, ha afegit. També ha apuntat que encara no es pot parlar d’urgències saturades i que la “pressió” que hi ha ara és la “normal” quan hi ha una epidèmia del virus.

Aragonès: “Hi estem posant tota l’atenció”

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha dit que els preocupa com a Govern. “Sabem que preocupa moltíssimes famílies i ho veiem en el nostre entorn més immediat i per això des del Govern i Salut hi estem posant tota l’atenció“, ha assenyalat.