Els coloms s’han fet els amos dels Jardins de Bacardí, al barri de la Maternitat i Sant Ramon. Han envaït l’espai de la petanca i el dels gossos, i l’elevat nombre d’exemplars que hi ha habitualment fa que sigui impossible estar-s’hi amb la canalla. “Està deixat de la mà de Déu”, denuncia l’Anna Ramon, presidenta de l’Associació de Veïns del Camp Nou.

El menjar per als coloms atrau les rates

Els veïns asseguren que l’origen del problema són les persones que els porten menjar cada dia i fan forats al costat de la font perquè tinguin aigua per beure. Aquest menjar atrau els coloms, que ja ho saben i els esperen, i de retruc també les rates. A més, els usuaris del parc, com els del Club de Petanca del carrer de Benavent, també asseguren que es troben molts coloms morts. “Hi ha puces i més mosquits del compte”, denuncia la Montserrat Saz, secretària del Club de Petanca. “Hem de venir amb líquids per desinfectar-nos nosaltres perquè sinó ens ataquen a picossades”, denuncia.

Colom mort Jardins Bacardí
Un colom mort als Jardins de Bacardí

Els que porten els gossos al pipicà tampoc no estan tranquils. Han d’estar pendents que l’animal “no mengi matarates, ni merda de coloms, ni pa podrit”, es lamenta la Nina Murillo, que fa cinc anys que hi porta el seu gos a passejar. La Nina hi va perquè “no hi ha un altre parc a menys de 20 minuts caminant”, però assegura que l’estat de l’espai és lamentable.

coloms Jardins Bacardí

Des de l’Ajuntament asseguren que no tenen cap alerta o incidència per presència de coloms morts als jardins. A més, expliquen si n’apareguessin en nombre superior a 30 caldria estudiar si es tracta d’un brot. El consistori recorda que el millor sistema perquè no hi hagi concentracions de coloms és evitar donar-los menjar, ja que les restes també afavoreixen que proliferin altres animals, com les rates.

Els jardins, pendents d’una actuació

Els veïns han denunciat la situació dels jardins en la darrera reunió de l’audiència pública del districte de les Corts. L’Ajuntament els ha assegurat que en aquest espai s’hi farà una important actuació de manteniment l’any vinent, i els veïns reclamen poder participar a les reunions tècniques on es decidirà la reforma del parc. Els jardins, situats just al costat del Camp Nou, també acostumen a ser víctimes de l’incivisme els dies que el Barça juga a casa.