L’Ajuntament tirarà endavant una de les reformes més esperades pels veïns del barri de la Maternitat i Sant Ramon: la transformació del Parc de Bacardí i els seus entorns. Part de la reforma: el canvi de la sorra de l’àrea de gossos, la millora de l’espai provisional d’aparcament i la zona verda del carrer de Benavent formen part del paquet d’inversions que el govern municipal ha pactat amb Esquerra.

La reforma, una demanda dels veïns de la zona

L’Associació de Veïns del Camp Nou feia una desena d’anys que denunciava que l’espai, sobretot el del parc, s’estava degradant. De moment s’ha plantejat reformar els jardins, canviar la sorra de l’àrea de gossos –un espai que mai no ha tingut el vistiplau dels tenidors– i millorar la zona verda i l’espai provisional d’aparcament situat entre els carrers de Benavent i Felipe de Paz.

Volen un parc per a infants de totes les edats

Entre les deficiències del Parc de Bacardí, els veïns destaquen el terra del parc, que -diuen- està ple de forats i hi falta vegetació, així com la manca d’espais per a nens de totes les edats. Anna Ramon, de l’AV Camp Nou, assegura que moltes famílies prefereixen anar a zones properes ja que consideren que el Parc de Bacardí “no està en condicions.”

Més il·luminació i més civisme

A més, asseguren que el parc té problemes endèmics que encara no s’han solucionat com són la manca d’il·luminació, que fa que a les nits travessar la zona sigui insegur, o els problemes d’incivisme els dies de partit del Barça.

Els veïns assegueren que amb els anys el parc ha perdut molt i no és la zona d’estada que era fa dècades. És per això que demanen poder participar en el disseny de la zona, just ara que s’inicia la reforma.