Els centres sanitaris que formen part del Consorci Sanitari Integral (CSI) ja han recuperat bona part dels sistemes informàtics que van ser víctimes d’un ciberatac la matinada de dijous a divendres. Ho ha confirmat el Consorci tres dies després de l’incident. Dissabte encara hi havia problemes en quatre hospitals.

Des del CSI han explicat que el pla de seguretat vigent ha permès reduir l’abast d’aquest incident i mantenir l’activitat assistencial en les àrees afectades. El Consorci segueix treballant en la restauració total dels serveis i en la prevenció de situacions similars en un futur. En aquest sentit, l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya ha instal·lat un programari en 1.000 ordinadors del Consorci i ha facilitat nous dispositius destinats a garantir el servei assistencial als centres d’atenció primària. D’altra banda, el CSI continua amb la investigació per esclarir els fets.

Un ciberatac fa caure tot el sistema informàtic del Consorci Sanitari Integral

Milers de pacients afectats

El cibertac va provocar la fallida del sistema informàtic de pràcticament tots els centres del Consorci Sanitari. Arran de l’atac no es podia fer cap tràmit telemàtic en cap dels centres afectats. La incidència també va afectar tots els pacients que, divendres, 7 d’octubre, tenien visites programades. Tampoc no es podien fer proves que requerissin la connexió amb el sistema.