manifestacio 12 octubre 2023 barcelona dia hispanitat

Barcelona acollirà diverses manifestacions el 12 d’octubre del 2022 a Barcelona. Aquesta data és un dels dies marcats en vermell al calendari d’alguns ciutadans amb motiu del Dia de la Hispanitat. Per commemorar-lo, diverses entitats han convocat actes i mobilitzacions a la ciutat. A continuació, et fem un recull de totes les manifestacions a Barcelona pel 12 d’octubre. També hauràs de tenir en compte la previsió del temps el 12 d’octubre.

Ofrena floral a Colom pel Dia de la Hispanitat

Els actes del Dia de la Hispanitat arrenquen amb l’ofrena floral al monument de Colom. L’entitat contrària a la independència de Catalunya Somatemps ha convocat un acte d’homenatge a partir de les 10.30 h a l’estàtua situada al Portal de la Pau.

Manifestació al passeig de Gràcia pel 12 d’octubre

Catalunya Suma ha convocat una manifestació al centre de Barcelona amb motiu del 12 d’octubre. La protesta arrencarà a les 11.30 h a la confluència del passeig de Gràcia amb el carrer de Provença (a tocar de La Pedrera) i es dirigirà a la plaça de Catalunya, on es faran els parlaments i hi haurà una fira d’entitats cíviques.

Durant el recorregut de la marxa, està prevista la participació de 2.000 ballarins hispanoamericans que faran balls tradicionals.

Democracia Nacional es concentra a Montjuïc

El partit d’extrema dreta Democracia Nacional ha convocat una concentració a Montjuïc. Amb el mateix lema que l’any passat, la concentració amb motiu del 12 d’octubre es farà a la plaça de Sant Jordi partir de les 12 h. El 2021, la mobilització d’ultradreta va acabar amb la crema d’estelades.