fins quan vacuna grip 2023

La grip afecta anualment entre el 5 i el 20 % de la població. Per combatre aquest virus respiratori, Catalunya engegarà aviat la campanya de vacunació de la grip 2023, que enguany coincidirà amb la de la cinquena dosi de la covid. Els primers a immunitzar-se seran les persones que viuen o treballen en residències de gent gran i, després, serà el torn de la resta de col·lectius de risc. Consulta totes les dates i fins quan es recomana posar la vacuna de la grip 2023 a Catalunya.

Dates de la vacuna de la grip 2023 a Catalunya

Aquest any, la vacunació contra la grip començarà l’última setmana del mes de setembre i, com l’any passat, es farà coincidir amb l’administració de la cinquena dosi de la covid. Els usuaris de les residències de gent gran seran els primers a rebre aquests vaccins i, a partir del 16 d’octubre, la vacunació s’estendrà a la resta de la població de risc. Una de les novetats destacades respecte a campanyes anteriors, es recomana vacunar de la grip les persones fumadores.

Tal com detalla el Departament de Salut, el període prioritari de vacunació és durant la tardor i fins a finals de desembre. Ara bé, tal com ha passat altres anys, les vacunes contra la grip i la covid estaran disponibles fins que finalitzi la temporada estacional, és a dir, fins a finals de març del 2024.

Com és la vacuna de la grip 2023?

La vacuna de la grip té una efectivitat del 40 % a l’hora de prevenir les formes greus de la malaltia i d’un 70 % per evitar els ingressos en les unitats de crítics i la mort. Salut ha avançat que, per a aquesta campanya, totes les vacunes utilitzades a Catalunya són tetravalents, és a dir, amb dues soques del virus A i dues del virus B.

Per a aquesta campanya de vacunació, s’han adquirit un total de 1.715.000 dosis, 110.200 dosis més respecte a la campanya de vacunació del 2022-23.