fins quan vacuna grip 2022

La grip afecta anualment entre el 5 i el 20 % de la població. Per combatre aquest virus respiratori, Catalunya ja ha començat la campanya de vacunació de la grip 2022. Els primers a immunitzar-se són les persones majors de 80 anys i les persones que viuen o treballen en residències de gent gran i, després, serà el torn de la resta de col·lectius de risc. Consulta totes les dates i fins quan es recomana posar la vacuna de la grip 2022 a Catalunya.

Vacuna grip 2022: Cita prèvia, qui pot rebre-la i tot el que cal saber de la campanya de vacunació

Dates de la vacuna de la grip 2022 a Catalunya

Aquest any, la vacunació contra la grip s’ha avançat al mes de setembre per fer-la coincidir amb l’administració de la quarta dosi. Les persones majors de 80 anys que viuen en residències de gent gran i els treballadors d’aquests centres són els primers a rebre aquests vaccins. Després, la vacunació s’estendrà a la població general de més de 80 anys, que rebran un avís del seu centre d’atenció primària.

Segons Salut, la població major de 60 anys i els col·lectius considerats de risc es podran immunitzar a partir del 17 d’octubre. Llavors, si queden dosis disponibles, podrà demanar cita la resta de la ciutadania.

Qui s’ha de vacunar de la grip? Aquests són els col·lectius de risc

D’aquesta manera, segons un informe del departament, s’optimitzarà l’ús de les vacunes sobrants, que habitualment es retornen als laboratoris proveïdors. Recorda que han de passar dues setmanes des de la injecció fins a estar immunitzat.

Com és la vacuna de la grip 2022?

La vacuna de la grip té una efectivitat del 40 % a l’hora de prevenir les formes greus de la malaltia i d’un 70 % per evitar els ingressos en les unitats de crítics i la mort. Salut ha avançat que, per a aquesta campanya, totes les vacunes utilitzades a Catalunya són tetravalents, és a dir, amb dues soques del virus A i dues del virus B.

Per a aquesta campanya de vacunació, s’han adquirit un total de 1.604.800 dosis, 34.800 dosis més respecte a la campanya de vacunació del 2021-2022.