La nova àrea de gossos ha costat 300.000 euros. Els propietaris dels animals, en general, n’estan satisfets. “La d’abans era un nyap. Amb la sorra que hi havia es posava el gos perdut, i jo també. Amb la sorra nova no et taques tant. Jo estic content”, comenta Antonio Duran, un veí de la zona que habitualment porta el gos a aquest parc. La nova àrea d’esbarjo per a gossos té 700 metres quadrats i és la més gran del districte de les Corts. Forma part d’un projecte de ciutat que pretén que cada districte tingui, almenys, un espai d’aquestes dimensions.

Als Jardins de Bacardí ja hi havia una zona per a gossos en un altre punt del recinte i feia temps que el usuaris en denunciaven el mal estat i el poc manteniment. Ara, el veïnat està satisfet amb la millora de l’espai de gossos, però lamenta que no es remodeli també la resta del parc. Considera que hi falten zones de joc infantil i més manteniment, especialment a la zona on hi havia abans el pipicà i on s’ha mantingut el mateix mobiliari urbà. “Els bancs estan malmesos pels pixums i els fanals estan tots que fan pena”, lamenta Anna Ramon, presidenta de l’Associació de Veïns del Camp Nou.

Campanya informativa per evitar incivisme

Paral·lelament a l’obertura de la nova àrea de gossos, el districte de les Corts ha engegat una campanya informativa amb un doble objectiu: d’una banda, informar els propietaris de gossos del barri de l’existència d’aquest nou espai i dels avantatges d’utilitzar el circuit d’agilitat; i de l’altra, sensibilitzar i evitar les conductes incíviques i l’ús indegut dels espais de l’entorn del pipicà que no estan habilitats per als gossos. La campanya es fa als Jardins de Bacardí i l’entorn i a les botigues i establiments relacionats amb la tinença i cura d’animals.