Ja fa 56 anys que l’artista Armand Olivé Milian va decorar la façana d’una finca del carrer dels Comptes de Bell-lloc, a Sants, amb un gran mural de trencadís ceràmic i tessel·les que s’estén en forma de fris. Ara, però, l’obra ha quedat malmesa després que algú l’hagi pintat amb un esprai de color negre. La bretolada només afecta una part del mosaic, però ha generat indignació entre alguns veïns.

La peça no passa desapercebuda: a més de decorar l’entrada de l’edifici, envolta pràcticament tot l’immoble fins a arribar al carrer de Robrenyo, on la finca fa cantonada. Una peça única que tot i ser de propietat privada està inventariada pel Servei d’arqueologia de Barcelona.

Un artista barceloní amb una extensa obra a la ciutat

Armand Olivé Milian és un conegut artista barceloní, clau en el món del mosaic a la ciutat. Entre els anys 60 i 90 va elaborar nombroses obres que encara ara perduren en moltes finques de Barcelona. Malauradament, algunes de les peces s’han fet conegudes per haver estat malmeses. És el cas, per exemple, del mosaic d’una finca de la Verneda que un grup d’operaris va fer malbé durant unes obres que es feien a l’edifici. Els mateixos veïns van recuperar algunes de les peces que havien acabat a les escombraries.