La història s’ha tornat a repetir. El Departament de Salut ha clausurat per segon cop un laboratori en què es duien a terme proves diagnòstiques fraudulentes. Segons ha tornat a avançar el diari ‘Nació Digital’, es tracta del mateix centre mèdic que operava al número 230 del carrer de Bailèn, local clausurat per Salut, que va traslladar l’activitat a un altre espai, al número 61 del carrer de Floridablanca.

Després d’una altra inspecció, Salut i la Guàrdia Urbana van comprovar que s’hi oferien els mateixos serveis de tests d’antígens i proves PCR sense homologació i sense personal sanitari, i els han fet cessar l’activitat. El negoci, anomenat Posta de Sol, s’ubicava dins les instal·lacions del Grup Spass, una mútua especialitzada en prevenció de riscos laborals que li havia llogat el local.

En aquest segon cas, l’alerta l’han donat diversos usuaris a les xarxes socials. Alguns mitjans s’han fet ressò que algunes persones advertien que el centre mèdic continuava anunciant-se a internet, amb una adreça nova al carrer de Floridablanca. En canvi, en el primer local les cues de gent a les portes van despertar les sospites dels veïns, que en van avisar la Guàrdia Urbana.

Proliferen els laboratoris

L’explosió de la sisena onada i les festes de Nadal han fet que a Barcelona es multipliquin els centres privats que fan proves diagnòstiques de la covid-19. En el cas que hi hagi la sospita d’una activitat fraudulenta, el Departament de Salut insisteix que es procedeix a la inspecció per part de la Subdirecció General d’Avaluació i Inspecció Sanitàries i Farmacèutiques.