laboratori frau PCR i antigens

El Departament de Salut ha clausurat un laboratori en què es duien a terme tests d’antígents i proves PCR sense homologació per part del Departament de Salut i sense personal sanitari. El local, ja clausurat, no tenia cap cartell que identifiqués la seva activitat, però a la porta s’hi concentraven cues de gent. Això va despertar les sospites del veïnat, que va trucar a la Guàrdia Urbana. Uns agents de paisà van aconseguir accedir-hi a l’interior fa uns dies i van comprovar-ne l’activitat.

L’operació es va activar el 29 de desembre, tal com ha avançat ‘Nació Digital’. El laboratori estava situat al número 230 del carrer de Bailèn, al Camp d’en Grassot, i s’apunta que cobraven 30 euros per un test d’antígens i 70 per una prova PCR. “Ho vaig trobar per internet perquè haig de viatjar i necessito un test. Ho vaig reservar per internet i ara, en arribar, me l’he trobat tancat. Sort que no me l’he fet, perquè vaig a visitar la família i vull anar-hi segur”, ens explica Matias Benacchio.

Es multipliquen els laboratoris

A Barcelona s’han multiplicat els laboratoris privats que fan proves amb resultat exprés, sobretot des de l’arribada de la sisena onada, però aquest és, segons el Departament de Salut, el primer centre clausurat per no tenir llicència. La Generalitat assegura que davant l’alerta sobre algun possible laboratori fraudulent, es fa ràpidament una inspecció per part de la Subdirecció General d’Avaluació i Inspecció Sanitàries i Farmacèutiques. En cas de confirmar-se les sospites de no tenir llicència, es procedeix a tancar el negoci.