El sindicat Comissions Obreres (CCOO) demana que el retorn a les aules es faci “amb seguretat” i exigeix que s’adoptin mesures de prevenció com la implementació de sistemes de ventilació mecànica i el mesurament de la qualitat de l’aire a les aules i retreu al Departament d’Educació que s’hagi “relaxat” en l’adopció d’aquesta mesura.

Fonts del sindicat aposten per la presencialitat als centres educatius perquè és la situació més “equitativa” però també reiteren que cal disminuir ràtios i proveir el personal dels centres de mascaretes FFP2, peticions que ja havien fet en el passat diverses organitzacions sindicals de professorat. També reclamen anticipar-se a les “nombroses baixes de personal” a causa de contagis i reforçar la borsa docent o obrir-la de forma excepcional per assegurar la cobertura de les baixes.

Pel que fa a la franja de l’educació infantil, CCOO assegura que cal reforçar encara més els recursos humans i tècnics ateses les característiques de la feina amb criatures tan petites, que no porten mascareta ni estan vacunades.

A més, l’organització sindical lamenta que el departament no convoqués al desembre —tal com va demanar— una reunió extraordinària de la comissió paritària de salut laboral. Per tot plegat, espera que les propostes que es debatin aquest dimarts siguin “valentes” i apostin per la seguretat als centres educatius.

USTEC demana que es facin tests massius a mestres i alumnes

Per la seva banda, el sindicat de professors USTEC ha reclamat als departaments d’Educació i Salut que es facin tests massius als professionals i als alumnes abans de retornar a l’escola de les vacances de Nadal. La portaveu, Iolanda Segura, ha assegurat que el que no es pot fer és “exposar l’alumnat i el personal dels centres a contagiar-se”. “Això serà un polvorí”, ha vaticinat. Per això, argumenta que si la tornada a l’escola s’ha de fer “sí o sí” cal que “com a mínim que es facin PCR abans d’entrar a les aules.”

No obstant això, també s’ha mostrat partidària de no retornar a les aules, però també ha reconegut que això “pot generar controvèrsia” entre les famílies i dificultar la conciliació. Per això, demana que es faci amb la màxima seguretat i amb proves diagnòstiques.