L’antic Cine Capri reobrirà al juny convertit en una residència privada per a gent gran. La sala de cinema de la Marina de Port va ser el refugi lúdic dels treballadors de la Seat durant dues dècades i posteriorment va allotjar un gimnàs. D’aquell edifici construït els anys 50 del segle passat només se n’ha conservat la façana industrial, que s’ha integrat a l’estructura del nou equipament i manté els pavès de vidre característics.

Les obres de la nova residència de La Vostra Llar, empresa que té altres espais residencials per a gent gran a Barcelona, encaren la recta final amb l’objectiu d’obrir entre finals de maig i principis de juny en funció, segons ha dit la mateixa empresa a betevé, de quan obtinguin la llicència d’activitat.

Antic Cine Capri convertit en residència per a gent gran, al març del 2024.

El nou equipament geriàtric tindrà 2.700 metres quadrats i oferirà 75 places residencials i 15 més de centre de dia. S’ha dissenyat amb materials càlids, tindrà un jardí interior, terrasses i estances grans i lluminoses a més d’un gimnàs, hort urbà, cuina, sales de lectura i espais de salut per als usuaris.

Un projecte privat que els veïns haurien volgut públic

Tot i que els veïns creuen que la residència és un equipament necessari a la Marina de Port, un barri que fins ara no tenia cap edifici d’aquest tipus, lamenten que sigui un projecte privat. Fins al 2020 van estar intentant que l’Ajuntament comprés l’antic cinema per transformar-lo en un hotel d’entitats o bé en una residència pública per a gent gran.

Antic Cine Capri abans de l’enderroc, el desembre del 2020