Els veïns de Can Batlló han posat en dubte la inversió municipal de 750.000 euros anunciada per l’Ajuntament fa unes setmanes. El consistori va fer públic que al llarg dels propers dos anys invertiria aquesta suma als espais del recinte fabril gestionats pel veïnat, però l’associació Can Batlló diu que no es tracta d’una inversió real, sinó que aquests diners corresponen a les despeses ordinàries que, com a propietari, ha d’assumir l’Ajuntament.

El costós manteniment de 13.000 m2 d’espais

Segons ha explicat a betevé l’associació Can Batlló, que es reuneix periòdicament amb el districte de Sants-Montjuïc per fer un seguiment de la concessió, els 750.000 euros anunciats es basen en els diners que ha gastat l’Ajuntament en el manteniment dels 13.000 m2 d’espais comunitaris i veïnals de Can Batlló entre els anys 2018 i 2023.

En aquest període la partida pressupostària es desglossa en un 43 % dedicada a despeses de vigilància i suport a les activitats, un 32 % en el manteniment dels espais, un 15 % en consums (aigua i llum) i en vials interiors i només un 10 % del total en inversions. Així doncs, segons els veïns, l’Ajuntament s’hauria basat en la despesa dels darrers cinc anys per anunciar unes inversions que, en realitat, són una previsió de despesa per als anys 2024 i 2025.

L’única inversió als espais autogestionats és una herència del govern anterior

Tot i que l’associació Can Batlló està satisfeta amb l’actuació anunciada a la masia de Can Bruixa per convertir-la en un centre d’interpretació del Sants Agrícola, diuen que la inversió d’1,2 milions d’euros per rehabilitar l’edifici ve d’una partida de pressupost del mandat anterior. D’altra banda, lamenten que la rehabilitació del Bloc 11 bis, una nau ara mateix impracticable i que està reservada per a ús veïnal, no estigui ara mateix a l’agenda municipal.

Reactiven les reivindicacions

Fa algunes setmanes els col·lectius que formen part de l’associació Can Batlló van anunciar que reactivaven les accions per reivindicar la rehabilitació dels espais comunitaris i veïnals de Can Batlló. La campanya, de moment, es manté activa a través les xarxes però, si cal, la portaran de nou al carrer.