L’Ajuntament de Barcelona ha posat en funcionament un ascensor que permet connectar el Torrent de Can Mariner amb el carrer d’Eduard Toda, al barri d’Horta. La nova instal·lació permet salvar un desnivell de gairebé sis metres, en un trajecte que fins ara només es podia fer a través d’un tram d’escales. Les obres van començar l’abril de 2023 i han costat mig milió d’euros.

Un ascensor “molt necessari”

En només dos dies aquest ascensor ja s’ha convertit en un ajut imprescindible per a la mobilitat de molts veïns d’Horta, que tenen problemes per moure’s o van carregats amb carretons o cotxets. I és que el trànsit de vianants en aquesta zona és constant, ja que està envoltada d’equipaments com el casal de gent, el centre cívic o la Unió Esportiva d’Horta.

Tal com explica Pepa Marí, veïna d’Horta, “era molt necessari sobretot per a la gent gran i per qui torna carregat després d’anar a comprar”. A més molt a prop hi ha un centre de dia que acull avis amb dificultats per desplaçar-se. “Jo ara mateix vaig a buscar una senyora de 91 anys que té problema de cor i es fatiga molt, i això suposo que l’ajudarà bastant”, comenta el Josep Martínez, que acaba de pujar a l’ascensor per primer cop.

El nou ascensor salva un desnivell de gairebé sis metres entre el Torrent de Can Mariner i Eduard Toda

Millora de la placeta inferior

Amb l’obra de l’ascensor també s’ha fet una reurbanització de tot l’àmbit, incloent-hi la placeta existent a la cota inferior. que té una superfície de 520 m². Així s’ha posat un nou paviment i s’ha creat un nou recorregut accessible des de l’ascensor fins al gual de vianants que hi ha. També s’ha instal·lat més mobiliari urbà i la zona de jocs infantils que ja hi era s’ha renovat i s’ha reubicat en un punt més allunyat del pas de vehicles.

Un ascensor per millorar la mobilitat a Horta