Les obres per aixecar una promoció de 47 habitatges públics per a gent gran a l’espai Germanetes, a l’Eixample, s’ha reprès després de dos anys amb els treballs aturats. És la tercera vegada que se n’activen les obres, ja que l’any 2022 l’empresa constructora va fer fallida, com també ho va fer el primer contractista adjudicatari, que va haver de suspendre els treballs per l’estat d’alarma de la covid.

La constructora que se n’ha fet càrrec ara és Roig Construccions, es troba amb el 84 % de l’obra executada. El compromís de l’Ajuntament és finalitzar la promoció en el termini de nou mesos i el cost global de set milions d’euros.

Una tercera empresa per finalitzar l’obra

L’estat avançat de les obres ha obligat l’Institut Municipal d’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) a prendre mesures d’urgències per assegurar els treballs i conservar la part ja feta, com ara la instal·lació de xarxes de protecció col·lectiva, un servei de vigilància i el tancament perimetral. També expliquen que es va haver de tancar una rasa oberta dins les obres per evitar filtracions de pluges als edificis propers.

El fet que les obres hagin estat aturades dues vegades ha obligat a obrir els procediments per tornar-les a adjudicar, amb l’afegit que suposa per les empreses candidates a fer-se càrrec d’uns treballs fets per tercers. Roig Construccions ja ha previst la possibilitat de reparar i substituir materials o equips ja instal·lats que puguin haver-se fet malbé per l’aturada dels treballs.

47 habitatges i un casal de gent gran

La promoció de Germanetes estarà formada per 47 habitatges amb serveis i un casal de gent gran. L’edifici, en forma de U a la cantonada dels carrers de Consell de Cent i de Viladomat, tindrà el casal ubicat a la planta baixa amb un entresolat i sis plantes d’habitatges. Els pisos combinen sala d’estar, menjador i cuina.

Els habitatges disposen també de terrassa, que se situa com a prolongació de la sala d’estar i del dormitori. A més, els residents disposaran també de dues sales polivalents, hi haurà oficines per al personal d’atenció, administració i servei, i, per acabar, espais de lleure, descans, hort urbà i bugaderia a la coberta