El Cine Capri, al carrer de la Foneria, es va construir el 1957 i era un dels molts serveis que la fàbrica Seat oferia als treballadors que vivien al complex d’habitatges de la fàbrica, al barri actual de la Marina de Port. El cine va tancar portes el 1974 i, després d’haver estat durant anys un gimnàs, fa una dècada que està en desús. En el darrer plenari municipal s’ha donat llum verda per unanimitat al pla especial per convertir l’espai en una residència per a persones grans privada de l’empresa La Vostra Llar.

De quan era un cine per passar-hi la tarda

Tomás Martínez, del Memorial Democràtic dels Treballadors de Seat, recorda que al cine hi havia sessió continuada de pel·lícules de reestrena i que molts veïns hi acabaven passant la tarda sencera. Martínez explica que per l’època en totes les sessions hi havia passis del ‘No-Do’. De fet, el cinema va ser projectat per la Seat com una opció d’entreteniment per als treballadors que vivien al complex d’habitatges de la fàbrica a la Zona Franca. Els habitatges de la Seat eren un autèntic poble per als treballadors. Hi havia escoles, botigues, un poliesportiu i fins i tot àrees sectoritzades, segons si els veïns eren encarregats o obrers.

Els veïns lamenten que l’edifici sigui privat

Tot i que els veïns creuen que el projecte de residència és un projecte útil —i més després d’anys en desús— lamenten que l’edifici hagi passat a mans privades. Neus Borrell, de la Unió d’Entitats de la Marina, assegura que feia anys que es demanava “que l’antic cine es convertís en un hotel d’entitats per al barri” però explica que el projecte mai no va arribar a bon port. Martínez, per la seva banda, reconeix la manca de serveis per a persones grans que hi ha al barri i és conscient que molts veïns no podran pagar-se una residència privada. Per això, demana que tirin endavant els equipaments que ja hi ha projectats a la Marina de Port com són “un centre de dia al carrer de l’Energia o la residència pública que ha d’aixecar-se a tocar dels Jardins de Cal Sèbio”.