Un any més la cavalcada de Reis de Barcelona ha tingut un seguiment massiu. Fins a 900.000 persones, segons l’Institut de Cultura de Barcelona, l’han seguida al llarg del seu recorregut, 300.000 més que l’any passat. I, com ja és habitual, algunes famílies hi han arribat hores abans per assegurar-se les primeres files. També hi ha qui ha portat l’escala de casa, una imatge que cada vegada es fa més habitual a la cavalcada de la ciutat. Alguns nens han recuperat la tradició dels fanalets, que il·luminen el camí dels Reis i els ajuden a trobar les cases on viuen nens.

Si vols recuperar com ha estat la Cavalcada de Reis 2019 a Barcelona, mira-la aquí:

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Cavalcada de Reis 2019 a Barcelona (VÍDEO COMPLET)” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/cultura/cavalcada-reis-2019-barcelona-directe/|||target:%20_blank|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Ses Majestats els Reis han arribat aquesta tarda al Moll de la Fusta a bord del pailebot Santa Eulàlia. En arribar a terra l’alcaldessa Ada Colau els ha rebut i els ha lliurat la clau que obre les portes de tota la ciutat. També els esperaven centenars de nens que els volien lliurar les cartes personalment. Melcior, amb una retirada a l’actor Lluís Homar, Gaspar amb una clara semblança amb el regidor Eloi Badia, i un rejovenit Baltasar han agraït l’efusiva rebuda. L’alcaldessa, Ada Colau, també els ha donat la benvinguda i ha explicat que de camí s’havien trobat amb els seus amics de Proactiva Open Arms.

carrossa rei Baltasar Barcelona

Després de la rebuda la comitiva reial s’ha desplaçat fins a l’avinguda del Marquès de l’Argentera on, a les 18 h, ha començat la cavalcada. Aquesta vegada, el Senyor Hivern, un titella de quatre metres, ha encapçalat el seguici. Darrera, els carters reials, que recollien les últimes peticions dels nens, i la patge Estel.

Com ja és tradicional, el primer a saludar els assistents ha estat Melcior, després l’ha seguit Gaspar, que ha estrenat una carrossa recoberta de llums led sincronitzats amb la música, i finalment Baltasar. Per primera vegada també ha desfilat la carrossa del Dormir, un llit gegant que recorda que avui cal anar a dormir ben aviat. I de les mines més exquisides del planeta ha arribat un nou personatge, el Gegant Carboner. Les caramel·leres han tancat la comitiva repartint més de set tones de caramels entre els assistents.