Seguiment minut a minut la cavalcada dels Reis 2019 a Barcelona, que ha arrencat amb l’arribada al Port de Barcelona del pailebot Santa Eulàlia, amb Ses Majestats a bord. Després, la desfilada ha recorregut els carrers del centre fins arribar a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

21:43
   

Acaba la cavalcada 2019

Els Reis d’Orient ja han arribat a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, el punt final de la cavalcada 2019. Ara, Ses Majestats començaran a treballar de valent per portar els regals a totes les llars. Fins aquí el nostre seguiment en directe.

21:17
   

Gairebé un milió de persones per veure els Reis d’Orients

La cavalcada 2019 ha deixat imatges de carrers plens per una gran multitud de gent que volia veure els Reis d’Orients. Segons l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), la desfilada ha aplegat 900.000 persones i ha deixat imatges com aquesta.

20:55
   

El seguici reial arriba a la plaça d’Espanya

L’inici de la cavalcada ja ha arribat al final del recorregut, l’avinguda de la Reina Maria Cristina, i d’aquí poca estona ho faran els Reis d’Orient.

Cavalcada 2019 Baltasar

20:35
   

Fins a 1.200 persones formen la comitiva reial

Melcior, Gaspar i Baltasar van acompanyats d’una comitiva reial de 1.200 persones i personatges que, a més d’ajudar-los a recollir les últimes cartes i els xumets, animen la cavalcada amb música i dansa.

cavalcada 2019

20:28
   

La rua de Sant Gervasi, l’última a sortir

Sant Gervasi ha estat l’últim barri que han visitat Ses Majestats abans de començar a repartir regals. Aquí, la cavalcada s’allargarà fins a les 21.30 h.

20:12
   

Escales per veure millor la cavalcada

Molts dels presents entre el públic s’han endut escales en què s’han enfilat per poder veure bé l’espectacle. Una imatge que ja és comuna entre els més previsors.

19:47
   

El seguici arriba a la ronda de Sant Antoni

La cavalcada continua avançant pel centre de la ciutat i ja ha arribat a la ronda de Sant Antoni. Després continuarà pel carrer de Sepúlveda, l’avinguda del Paral·lel i plaça d’Espanya fins arribar a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, des d’on els Reis es dirigiran als més petits.

19:39
   

El carbó, a càrrec del Gegant Carboner

A banda de carrosses noves, la cavalcada 2019 també ha portat personatges nous. Un és el Gegant Carboner, que ha dissenyat i construït Ramón de los Heros, l’encarregat de portar el carbó.

19:29
   

Set tones de caramels sense gluten

Des del 2016 tots els caramels que es reparteixen durant el seguici reial són aptes per a celíacs, mentre que els anys anteriors només ho eren una part. Durant tot el recorregut es repartiran set tones de caramels sense gluten.

Alguns enginyosos han buscat la manera d’arreplegar els màxims caramels possibles. Han agafat paraigües oberts i els han col·locat del revés.

19:27
   

La carrossa del Dormir, una de les novetats

Una altra de les novetats d’aquest any és la carrossa del Dormir, que recorda als més petits que cal anar a dormir d’hora perquè els reis puguin començar la seva feina aviat. La carrossa és un llit gegant amb mims vestits de color blanc que fan una coreografia durant tot el recorregut.

19:21
   

El rei Baltasar, amb un aspecte rejovenit

Aquest 2019 el rei Baltasar ha arribat amb un aspecte més jove que anys enrere i, com sempre, ha desfilat acompanyat per tot un seguici de ballarins.

19:10
   

Els xumeters tornen a estar presents a la cavalcada

Com ja és tradició, durant la cavalcada hi ha els xumeters, que ajuden a recollir les pipes dels infants. Per això, la desfilada és un bon moment per donar-los els xumets. De fet, la carrossa incorpora un comptador de pipes per informar de quants nens han fet aquest pas important.

xumeters

19:09
   

Comença la cavalcada a Navas, Camp de l’Arpa i el Clot

Arrenca la cavalcada de Navas, Camp de l’Arpa i el Clot a la plaça de Ferran Reyes i acabarà just al davant del Mercat del Clot. Una de les carrosses recollirà els xumets dels petits.

Poc després, a les 19 h, els Reis d’Orient arribaran a la Teixonera, Sarrià, les Corts, Sants, i la Marina; i a les 19.15 h es desplaçaran fins a Nou Barris. Tot aquests barris han organitzat cavalcades alternatives.

18:59
   

El rei Gaspar estrena carrossa

A la cavalcada 2019 el rei Gaspar estrena carrossa nova, en què la llum és protagonista. La il·luminació està sincronitzada amb la música.

18:48
   

Dispositiu de seguretat amb l’ull posat sobre camions i furgonetes
És el tercer any consecutiu que Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana activen dispositius específics de seguretat per l’alerta antiterrorista de quatre sobre cinc. Aquest any, a més, es posarà especial atenció al trànsit per l’amenaça d’un possible atropellament massiu durant les festes de Nadal.

Furgonetes dels Mossos d'Esquadra

18:42
   

Què demanen els infants en les seves cartes?

18:40
   

Arriben les carrosses dels reis

El rei Melcior, que té una gran semblança a l’actor Lluís Homar, ha estat el primer dels tres en saludar els més petits acompanyat d’un gran seguici de ballarins.

rei Melcior 2019

18:39
   

El metro reforça el servei

Per facilitar la mobilitat, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha reforçat el servei de metro des de les 17 h, amb més trens a totes les línies convencionals, que circularan a intervals d’entre 3 i 5 minuts.

18:32
   

La carrossa de betevé recull els somriures dels més petits

betevé obre la comitiva de la cavalcada amb una carrossa que incorpora dues pantalles gegants que mostraran imatges del públic en directe.

Cavalcada carrossa betevé

18:17
   

Alteracions de trànsit per la cavalcada

La cavalcada dels Reis d’Orient ha obligat a tallar el trànsit en carrers importants de la ciutat. Això també provoca afectacions a moltes línies d’autobús, que han hagut de modificar el seu recorregut habitual.

18:11
   

19 cavalcades de barri, a banda de la principal

A banda de la cavalcada principal dels Reis d’Orient, els barris de la ciutat celebren la seva pròpia desfilada. Alguns l’han feta ben d’hora però en la majoria de casos ha arrencat a les 18 h. És el cas del Poblenou, la del Congrés i els Indians, el Carmel, Horta, la Font d’en Fargues i el Guinardó, Sant Genís dels Agudells, Montbau, i Trinitat Vella. En aquest últim barri, Ses Majestats estrenen carrosses.

18:06
   

Dues noves carrosses i caramels sense gluten

Una de les grans novetats d’aquest 2019 és l’estrena de la nova carrossa del rei Gaspar, en què la il·luminació agafa protagonisme sincronitzada amb el ritme de la música. També s’estrena la nova carrossa del Dormir i, com a novetat, els patges reials llançaran caramels sense gluten.

18:05
   

Comença la cavalcada dels Reis d’Orient 2019

El Senyor Hivern encapçala la cavalcada, que ha sortit puntualment a les 18 h de l’avinguda del Marquès de l’Argentera, precedit per tots els personatges reials i dansaires que donen vida a la desfilada i que acompanyen Ses Majestats.

Senyor Hivern Cavalcada

18:01
   

Milers de famílies esperen el pas de Ses Majestats

Els carrers per on passarà la cavalcada dels Reis d’Orient ja són plens a vessar de gent, sobretot famílies, que han agafat lloc ben d’hora per veure Ses Majestats.

17:45
   

Baró de Viver, Sant Andreu i la Sagrera també s’avancen

A diferència d’altres anys, Baró de Viver no ha fet la cavalcada conjuntament amb el Bon Pastor. Ha ideat una desfilada pròpia amb un recorregut circular que començarà i acabarà al centre cívic del barri.

A la mateixa hora, a Sant Andreu i la Sagrera també ha arrencat la cavalcada dels Reis d’Orient. Melcior, Gaspar i Baltasar es dirigiran als més petits des de la plaça d’Orfila.

17:42
   

Comença el programa especial de betevé per seguir en directe la cavalcada
betevé ha preparat un programa especial per retransmetre en directe la cavalcada dels Reis d’Orient. A banda de seguir la desfilada a través de la nostra pàgina web, també es pot fer a través de la televisió amb un programa presentat per Núria Dias i Sergi Cebrián. A peu de carrer, Jordi Montalbo segueix el pols de la cavalcada mentre que el Marcos Arizmendi i la Laura Arias ho fan des de la carrossa de betevé.

Cavalcada Reis d'Orient programa

17:20
   

La cavalcada arriba al Besòs i el Maresme, la Verneda i la Pau Els barris del Besòs i el Maresme i la Verneda i la Pau s’avancen a la cavalcada principal i ja han rebut els Reis d’Orient. Aquí, la desfilada s’allargarà durant quatre hores.

17:03
   

El Bon Pastor ja ha rebut Ses Majestats

Paral·lelament, el Bon Pastor ha arrencat la seva cavalcada a les 16 h des del Centre Comercial la Maquinista i ha acabat davant del centre cívic del barri. La Comissió de Festes del Bon Pastor ha seguit la festa amb una xocolatada a les 17 h.

16:54
   

L’alcaldessa rep els Reis d’Orient

La comitiva reial arriba al Moll de la Fusta a bord del pailebot Santa Eulàlia. Allà, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha rebut Ses Majestats i els ha donat la clau que obre totes les llars de Barcelona. Des d’allà, la batllessa ha fet un discurs en què ha recordat la tasca de l’ONG Proactiva Open Arms.