Per a alguns barcelonins, una de les visites obligatòries de les festes és la Fira de Reis de la Gran Via: una llarga línia de parades de regals i artesania intercalades amb xurreries. De fet, la xocolata amb xurros és un altre clàssic de la nit més màgica de l’any i un munt de famílies i parelles s’hi han apropat per tastar-la.

L’altra atracció de la fira, i una de les seves raons de ser, són les parades de joguines i els productes artesans. I, com ja és habitual el dia abans de Reis, les botigues s’han omplert d’aquells que han anat a última hora a buscar els regals. “La tenim davant de casa i cada any aprofitem l’últim dia per venir a comprar allò que encara ens falta”, expliquen alguns.

Els personatges que surten a la televisió estan de moda i són els més sol·licitats, però els més tradicionals com els de Lego o les nines, tampoc no s’obliden. De fet, alguns ja hi van amb una idea fixada i d’altres aposten per passejar per la botiga i decidir en el moment. A les botigues, en alguns casos, s’hi han trobat prestatges buits dels regals més demanats.

Sigui com sigui, la veritat és que aquest divendres i dissabte són dos dels dies de més facturació de tota la campanya de Nadal. Especialment a la Fira de la Gran Via, les últimes 24 hores són “les més fortes, especialment quan acaben les cavalcades”, explica la feraire Pilar Hernández. Per aquest motiu, esdevenen claus per assegurar-se tancar l’edició anual a la fira amb una bona facturació. En aquest sentit, el vicepresident de la Fundació Barcelona Comerç, Pròsper Puig, ja va augurar que els primers dies de gener es convertirien “en el més forts” de totes les festes.