Discoteca

L’oci nocturn a Catalunya podria reobrir a partir del 15 d’octubre, també en interiors. La patronal del sector ha proposat aquesta data límit al govern de la Generalitat. Totes dues parts es van reunir aquest dilluns, poc abans que s’anunciés la reobertura dels locals només en exteriors fins a les tres de la matinada. La secretària general del Departament de Salut, Meritxell Masó, però, no ha volgut concretar el dia de la reobertura total del sector, tot i que la situa en un “horitzó proper”.

Passaport covid per entrar als locals

El que sí que ha avançat Masó és que quan es concreti la reobertura de l’interior de l’oci nocturn es demanarà el certificat de la covid per accedir als locals. Això implicarà, tal com ha explicat Salut, tres possibilitats: haver passat la malaltia, disposar d’un test d’antígens negatiu o tenir la pauta de vacunació completa.

Aforament limitat i, probablement, es podrà ballar

La secretària general del Departament de Salut també ha avançat que els establiments tindran limitacions d’aforament i que, “probablement”, la gent podrà ballar. Tant Salut com el Departament d’Interior han reiterat que en les pròximes setmanes es reuniran amb el sector de l’oci nocturn per estudiar en quines condicions ha de fer-se la reobertura dels locals. El govern confia que aquesta mesura ajudi també a rebaixar els botellots i a evitar les imatges de festes multitudinàries al carrer com les dels últims dies a la UAB o Tiana.