L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha alertat que les activitats musicals de nit de la Mercè estaran perimetrades per “evitar un efecte crida”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Colau ha explicat que es vol evitar que els ciutadans que no tenen entrada per a aquella activitat s’hi apropin per poder seguir l’actuació musical. “Les activitats de nit no es podran seguir de prop, per tant, no té sentit apropar-s’hi”, sentencia.

No hi haurà festa al carrer, aquest és un missatge que la gent ha d’entendre”
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

Colau ha reconegut que li preocupen les botellades multitudinàries que s’han vist aquests dies a la UAB i a Tiana. “Ens fa certa por”, reconeix. Celebra l’anunci de reobertura de l’oci nocturn que ha fet la Generalitat, però també reconeix que li hauria agradat que arribés “abans de la Mercè“.

Reobertura de l’oci nocturn: “És un primer pas, però en calen més”

Colau considera que la reobertura dels locals ´“és un primer pas positiu, però en calen m´és”. Considera que els botellots no estan relacionats amb l’oci nocturn, sinó també amb la sortida de la pandèmia, un nou costum de gaudir de l’aire lliure, i amb la situació econòmica actual.

L’alcaldessa recorda que l’Ajuntament ja ha anunciat que convocarà una taula amb totes les formacions polítiques i als sectors implicats per veure com s’ha de reaccionar a aquest fenomen. Ara, però, va un pas més enllà i també demana a la Generalitat que faci el mateix amb els municipis i el sector de l’oci nocturn. Es tracta, diu, d'”entre tots, buscar alternatives” perquè no es donin aquests problemes de seguretat i salut pública.