dones ballant discoteca
Foto: ACN

El secretari general d’Interior, Oriol Amorós, assegura que la decisió de reobrir l’oci nocturn s’ha pres seguint criteris de salut pública i en funció de les dades epidemiològiques. Amorós ha desvinculat la decisió d’obertura de l’oci nocturn dels incidents en botellots succeïts a la UAB o a Tiana aquest cap de setmana. Tot i això, també reconeix que hi ha una preocupació per l’increment de botellots i espera que la decisió ajudi a millorar la situació.

“Avui podem fer un primer pas”

La secretària general del Departament de Salut, Meritxell Masó, creu que les dades epidemiològiques han permès prendre aquesta decisió “d’anar avançant cap a la normalitat”, tot i que alerta que “encara hem de ser prudents”. “Avui podem fer un primer pas obrint les terrasses exteriors”, afirma.

Masó també ha avançat que en un “horitzó proper” es reuniran amb el sector de l’oci nocturn per estudiar en quines condicions poden obrir els locals. Apunta, però, que hi haurà limitacions d’aforament, que probablement es podrà ballar i que es demanarà el certificat de la covid per accedir als locals.