discoteques Barcelona

La FECASARM està desenvolupant una aplicació per evitar falsificacions quan s’accedeixi als espais interiors dels locals d’oci nocturn amb el passaport covid. Ho ha anunciat Joaquim Boadas, president de la FECASARM, en una entrevista a RAC1 en què ha explicat que el govern català els va traslladar que tenen la previsió d’obrir l’oci nocturn a Catalunya a partir del 15 d’octubre en interiors i que donaria llum verda a entrar-hi sempre que es presenti el certificat de la covid de vacunació o una prova negativa de covid-19. Boadas ha afegit que han demanat la complicitat del govern perquè hi hagi seguretat i no es produeixin falsificacions.

Una aplicació amb reconeixement facial

El president de la patronal ha detallat que l’aplicació que preveueu posar en marxa funcionarà amb reconeixement facial i s’hi bolcaran les dades del passaport covid o bé de les proves PCR o test d’antígens negatius. Assegura que és una aplicació que els dona molta seguretat per evitar fraus i entrada de persones amb el passaport de la covid fals o bé amb proves falsificades.

A banda, l’app servirà també per tenir controlada la traçabilitat en cas de contagis. Segons diu Boadas, l’aplicació la podran fer servir ciutadans de fora de la UE. L’han presentada al govern català perquè doni el vistiplau a la mesura.

Boadas ho ha explicat l’endemà que el govern català anunciés que s’obrirà l’oci nocturn el 23 de setembre en espais exteriors, però sense pista de ball fins a les tres de la matinada, i el 15 d’octubre ja en interiors.

FECASARM demana no fer passos enrere un cop reobert l’oci nocturn

Boadas diu que el sector té l’ull posat en l’obertura del 15 d’octubre, quan s’obriran els interiors i en principi es podran utilitzar les pistes de ball amb un 70-80 % de l’aforament. El president de FECASARM ha demanat que no es facin passos enrere un cop hagi obert el sector i, per això, demanen màxima seguretat i control per evitar contagis en aquests espais.