Aquest dimecres comencen les colònies i els casals d’estiu, un cop finalitzat el curs escolar 2020-21. La Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai) ja ha superat els 68.000 participants de l’estiu del 2019, l’últim abans de la pandèmia, i confirma així l’optimisme de les seves previsions. La campanya d’estiu inclourà més de 1.300 tandes de colònies, casals, campaments, camps de treball i colònies en família, organitzades pels 115 esplais i projectes de lleure que integren l’entitat.

La directora general de Fundesplai, Cristina Rodríguez, ha explicat que les inscripcions ja superen en un 2 % les d’ara fa dos anys i encara hi ha moltes activitats amb les inscripcions obertes. Per Rodríguez, aquestes dades denoten que “segurament és cert que existeix l’anomenat trastorn per dèficit de natura”, en el sentit que les famílies i els infants tenen una gran desig i necessitat de gaudir d’activitats de lleure a l’aire lliure. exces de pantalles i activitats a porta tancada,—confiança en entitats lleure que any passat vam demostrar que podíem fer-ho.

Els grups de colònies han sortit aquest dimecres de colònies, marcades de nou per les mesures covid.

El primer grup que ha sortit de colònies des de Barcelona són els alumnes de l’Escola la Llacuna del Poblenou. Les famílies han acomiadat els seus fills passades les 10 del matí. “Tinc moltes ganes d’anar de colònies i fer els jocs de nit i banyar-me a la piscina” ha explicat a betevé el Pol que, per segon any marxa de colònies. L’Albert, que acompanya al seu fill destaca el valor pedagògic de les colònies “com una experiència positiva que canvia els nens” i treu ferro a la normatia covid que pot limitar l’experiència “no tenim por, anirà tot bé”, afirma.

Augmenten un 40 % les peticions de beques

D’altra banda, Fundesplai ha rebut un 40 % més de peticions de beques que l’any passat, quan ja se’n van atorgar un 39 % més que el 2019. Si al 2020 es van concedir 4.667 beques a famílies amb situació d’atur o d’ERTO aquest any se’n podrien arribar a concedir fins a 6.000. Per aconseguir-ho, els responsables de la fundació fan una crida a particulars, entitats, empreses i administracions a col·laborar en la campanya solidària “Un estiu per a tothom” que, des de fa 10 anys, permet ajudar famílies en situació de vulnerabilitat perquè els seus fills puguin fer activitats d’estiu.

Estricte compliment dels protocols covid

El portaveu de Fundesplai, Josep Maria Vall, ha explicat a betevé que “igual que ja es va fer l’any passat” s’aplicaran els protocols covid d’acord al que cada dia diguin les autoritats sanitàries i ha afegit que si a partir del 26 de juny es poden treure les mascaretes, “així es farà”. En aquest sentit, Valls destaca que les famílies poden confiar que es compliran estrictament les normatives, que marquen que els menors duguin mascareta en tot moment i s’organitzin en grups bombolla de fins a 30 nens.