Persones en una terrassa de Barcelona

El TSJC ha decidit avalar la modificació de dues restriccions a Catalunya que, a parer del govern català, podien afectar drets fonamentals i, per tant, requerien de ratificació judicial si es volien aplicar un cop finalitzi l’estat d’alarma.

Aquestes mesures ara ratificades són, d’una banda, la prohibició de mantenir reunions de més de sis persones i, de l’altra, la limitació d’aforament en actes religiosos del 50 %.

En l’escrit de resolució, els magistrats consideren que “la molt lleu repercussió que les mesures poden tenir en el dret fonamental de reunió i en la llibertat religiosa” permeten donar aquest vistiplau. Afirmen que no hagués estat possible d’haver-se tractat de mesures més restrictives.

En l’escrit, el tribunal afirma que la Generalitat “ha acreditat la legalitat, la necessitat, la idoneïtat i la proporcionalitat de les dues mesures”.
Dos dels magistrats han emès vots particulars concurrents, però que van en el mateix sentit de la resolució i només aporten un petit matís al text. 

Ampliació d’horaris en alguns sectors

A banda d’aquestes mesures, el govern català ha comunicat aquest divendres l’ampliació d’horaris en alguns sectors, com ara el de la cultura o les entitats esportives, que podran obrir fins a les 23 h, o el comerç, que la Generalitat autoritzarà a obrir fins a les 22 h. Fa uns dies ja es va confirmar que la restauració podrà obrir fins a les 23 h.