Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona dos homes, de 67 i 65 anys, com a presumptes autors d’un delicte d’estafa continuada a un altre home de 70 anys. La víctima pateix discapacitat física i psicològica i els estafadors haurien aprofitat per guanyar-se’n la confiança i demanar-li diners.

Segons informen els Mossos en un comunicat, familiars de la víctima van alertar la policia, aquest dimecres, en observar com els presumptes estafadors se l’enduien en cotxe després que els fes entrega de diners i d’una llibreta d’estalvis.

Volien que retirés 12.000 euros

Durant un temps, els detinguts havien aconseguit que l’home retirés fins a 1.800 euros del compte bancari. L’estafa de més magnitud, però, es va veure truncada el mateix dia que van ser detinguts, quan van intentar retirar 12.000 euros d’una entitat bancària. El treballador de l’oficina va desconfiar dels acompanyants del titular del compte, no els va fer entrega dels diners i va alertar un familiar de la víctima de la possible maniobra fraudulenta, fet que va acabar d’impulsar els familiars a donar coneixement dels fets a la policia.

Delicte continuat d’estafa

En rebre l’avís, els agents van iniciar la recerca per possibles indrets on podrien haver-se adreçat amb la víctima fins que, finalment, van localitzar a prop d’una entitat bancària el vehicle amb el qual havien marxat tots tres. Per tal d’esclarir els fets, els agents van demanar a tots tres que els acompanyessin voluntàriament amb el seu vehicle a comissaria, on, després de recollir la denúncia formal de la família, van detenir els dos homes per un delicte continuat d’estafa.