Aquest dissabte, 8 de maig, és l’últim dia d’estat d’alarma a Espanya després de 196 dies en vigor. A Catalunya, la fi de l’estat d’alarma suposa que perdran empara legal mesures com el confinament perimetral i el toc de queda.

Això farà que aquesta nit de dissabte es produexi una situació insòlita: a les 22 h entrarà en vigor (com cada dia des de l’octubre) la prohibició de la mobilitat nocturna, però durarà només dues hores. A la mitjanit, amb la fi de l’estat d’alarma, ja es podrà sortir al carrer. Molts barcelonins esperen la fi d’aquesta restricció i asseguren que aprofitaran per sortir “encara que només sigui a donar una volta”.

Tot i això, els bars i els restaurants encara estaran tancats. Per això, alguns es quedaran a casa, però allargaran el sopar i així “no caldrà tornar a casa corrents”.

“El toc de queda ha acabat, la pandèmia no”

Malgrat tot, la majoria insisteix que cal ser prudents perquè “el toc de queda ha acabat, però la pandèmia no” i esperen que tothom qui decideixi sortir respecti les mesures de seguretat. De fet, aquesta nit s’activarà un dispositiu especial, similar al de les nits de Cap d’Any i Sant Joan, per vetllar pel compliment de les mesures de seguretat.