guardia urbana nit

Aquesta nit de divendres a dissabte era l’última nit completa que funcionava el toc de queda, ja que la mesura acaba aquest dissabte a les 0 h (i, per tant, només es restringirà la mobilitat durant dues hores, de 22 a 0 h). Malgrat que ja s’està a punt de posar punt final a aquestes restriccions, la Guàrdia Urbana ha hagut de tornar a actuar per incompliments de les mesures contra la covid-19.

Segons informa l’Ajuntament, la policia municipal ha desallotjat un total de 1.320 persones de la via pública, una de les xifres més altes des de l’inici del toc de queda ara fa sis mesos. A banda de Setmana Santa, que en cinc dies es van arribar a desallotjar al voltant de 10.000 persones, no s’havien vist unes xifres tan altes com les d’aquest dissabte.

Això sí, des de l’Ajuntament asseguren que la Guàrdia Urbana no ha actuat en cap festa il·legal aquest divendres. Al contrari que la setmana passada, que es van desallotjar 569 persones en diverses festes il·legals a la ciutat.

De totes les persones desallotjades, se n’han identificat 281 i s’han interposat 245 denúncies per temes relacionats amb la covid-19, com ara saltar-se el toc de queda.

D’ençà que va començar l’estat d’alarma, la Guàrdia Urbana ha interposat 37.034 denúncies, la majoria, 20.237, per saltar-se el confinament nocturn.