La rehabilitació de la masia de Can Valent és una de les reivindicacions històriques del barri de Porta, a Nou Barris. Aquest espai forma part del catàleg de patrimoni històric-artístic de l’Ajuntament de Barcelona. Tot i això, actualment està abandonat i en mal estat de conservació. Per aquest motiu, veïns i arquitectes han volgut aprofitar la Festa de l’Arquitectura per reclamar la cura dels espais històrics rurals de la ciutat.

Es tracta d’una proposta del Grup d’Arquitectes de Nou Barris, junt amb l‘Associació de Veïns Porta, l‘ETSAB i el despatx d’arquitectura Alea Olea i Batlle i Roig. L’objectiu és fer reviure Can Valent per dur a terme una sèrie d’activitats culturals i lúdiques que reivindiquin aquest espai i la seva memòria. “Pel que fa a l’estructura, es rehabilitarà l’edifici i més endavant es farà un concurs públic”, explica David Gisbert, coordinador del grup de treball de Nou Barris del Col·legi d’Arquitectes. Una de les propostes dels veïns és fer una escola d’horticoltura.

Així, durant aquest dissabte han organitzat una jornada amb Can Valent de protagonista. Durant el matí s’hi han fet diverses activitats, com per exemple una exposició sobre la història de l’edifici o un taller de fotografies de flors. Alguns veïns han portat rams per fer una creació artística jugant amb la llum del sol.

L’Ajuntament rehabilitarà enguany la masia

Cal recordar que el compromís de l’Ajuntament per rehabilitar la masia de Can Valent ja és ferm. El consistori destinarà enguany 825.000 euros per rehabilitar-ne la coberta i els murs. En un segon pas, s’invertiran 40.000 euros per definir-ne els espais interiors, amb l’objectiu de convertir la masia en un equipament per al barri