mesures covid mobilitat catalunya

Amb la caiguda de l’estat d’alarma, el govern català ha aixecat el confinament perimetral a Catalunya. Però abans de marxar a un altre punt de l’estat espanyol cal mirar quines restriccions continuen vigents allà. Per exemple, les Illes Balears mantindrà de moment el confinament perimetral. És l’única comunitat autònoma que continuarà demanant una justificació pel desplaçament. Les persones que s’hi desplacin també hauran de presentar una PCR amb resultat negatiu o sotmetre’s a un test d’antígens quan hi arribin.

A Andalusia mantindran el tancament perimetral aquells municipis amb una incidència acumulada a 14 dies superior a 1.000 casos per cada 100.000 habitants. Una mesura similar farà l’Aragó, que continuarà amb el tancament de certes zones que ja ho estaven a causa de la seva incidència. I a Madrid feia temps que no hi havia tancament perimetral, però no es pot entrar ni sortir d’aquelles Zones Bàsiques de Salut que des del govern es decideix tancar segons els contagis que hi ha a la zona. Aquesta mesura varia cada setmana.

Per altra banda, el País Basc volia mantenir el confinament perimetral i el toc de queda, però el Tribunal Superior de Justícia del País Basc no els ho ha permès. Amb la caiguda de l’estat d’alarma, totes aquestes decisions han de tenir l’aval jurídic.

Quatre comunitats segueixen amb el toc de queda

Balears, Canàries, Navarra i el País Valencià són les úniques comunitats autònomes que mantindran el toc de queda a partir del 9 de maig. Al País Valencià, el toc de queda començarà a les 0 h i acabarà a les 6 h. En canvi, a les altres tres comunitats començarà a les 23 h. A Catalunya, a partir de les 0 h d’aquest diumenge ja no hi haurà toc de queda.

Per altra banda, la majoria de governs han decidit ampliar a partir de diumenge l’horari de tancament de la restauració, i fins i tot algunes comunitats autònomes, com Andalusia, permetran reobrir els locals d’oci nocturn.