La Guàrdia Urbana es prepara per a un cap de setmana que es preveu complicat. La fi de l’estat d’alarma la nit de dissabte i, per tant, del toc de queda nocturn, provocarà un increment de gent al carrer. Per intentar controlar que es compleixen les restriccions vigents, la Guàrdia Urbana ha decidit reforçar un 30 % els agents disponibles durant el torn de nit del cap de setmana.

Segons ha avançat a RAC1 el cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, aquest reforç de la vigilància es farà sobretot a Ciutat Vella, a les places de Gràcia, a les platges, i també en alguns punts de la ciutat que ja tenen identificats que s’hi pot concentrar més gent.

“Ens focalitzarem en les situacions més greus”

Velázquez reconeix que hi haurà moments durant la nit en què “serà difícil discernir si hi ha un grup gran o molts de petits”. Per això, els agents actuaran sobretot en els casos més flagrants. “Ens focalitzarem en les situacions greus”, avança el cap del cos policial. També coincideix amb el conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, que no es podrà arribar a tot arreu, i demana la corresponsabilitat dels ciutadans.