Veïns i membres de la plataforma Salvem l’Alzina  s’han reunit en assemblea aquest dimecres per decidir com poden salvaguardar els jardins i les casetes del carrer de l’Encarnació, a Gràcia. Asseguren que es troben en estat d’abandonament, gairebé ruinós. Són les cases centenàries que els veïns van aconseguir salvar de l’enderroc —el propietari volia fer-hi pisos de luxe— i que l’Ajuntament va anunciar que expropiarà.

Al mes de febrer, els Mossos d’Esquadra van desallotjar els veïns que es trobaven a les casetes  per poder apuntalar l’edifici que es trobava molt deteriorat i en perill d’enfonsament. Ara, els veïns denuncien que els operaris van deixar el jardí ple de runa i que, fins i tot, van fer malbé alguns elements dels edificis.  En l’assemblea d’aquest dimecres, han tornat a denunciar els problemes de salubritat i seguretat que pot crear el jardí. Afirmen que ara que arriba Sant Joan, es podria incendiar a causa de l’espurna d’algun petard o foc d’artifici. Des de la plataforma Salvem l’Alzina volen que l’Ajuntament actuï o bé obligant a la propietat a fer-se càrrec de la neteja o bé deixant entrar els veïns per mantenir la zona en bones condicions. 

Set mesos de lluïta veïnal

La de les casetes de l’Encarnació ha estat una lluita veïnal que va començar el 8 de novembre, quan els veïns van aconseguir aturar-ne l’enderroc .  Després van ocupar la finca per poder tenir-ne cura amb l’objectiu de recuperar-la per al barri. Després d’un estira i arronsa amb la propietat, l’alzina bicentenària del jardí de les casetes es va convertir en la solució per aturar les obres definitivament. L’Ajuntament va anunciar al febrer l’expropiació de les casetes per poder fer-hi una escola bressol, habitatge públic i un espai verd per al barri.