La campanya “Ara responem. Ara acusem” busca recaptar fons per a la causa contra persones que van amenaçar i vexar Marta Torrecillas, la dona que va resultar ferida en una mà durant les càrregues policials a l’Institut Pau Claris l’1 d’octubre. Les seves dades personals es van difondre a Internet i Torrecillas denuncia que va ser víctima d’assetjament. En concret, diu que va rebre més de 7.800 missatges de WhatsApp, 315 trucades i 791 SMS.

A través de la campanya es volen recaptar 12.000 euros per fer front al procediment judicial. D’una banda, hi ha quatre persones investigades per haver-li enviat suposadament missatges amenaçadors i vexatoris, i també s’estan investigant 90 missatges més, en aquest cas gravats a la bústia de veu, i amb continguts del mateix tipus. D’altra banda, es vol esclarir qui va difondre les dades personals de Torrecillas i va incitar a assetjar-la a diverses pàgines web.

Estudia demandar Millo

Torrecillas, que ja es va querellar contra la Policia Nacional pels fets de l’1-O a l’Institut Pau Claris, es planteja també demandar Enric Millo per la seva declaració al Tribunal Suprem. De fet, la barcelonina ja va avançar que ho estava estudiant perquè assegura que Millo va mentir quan va dir que ella havia demanat disculpes. Ara, la campanya “Ara responem. Ara acusem” vol reclamar a l’exdelegat del Govern espanyol a Catalunya que rectifiqui. Si no, adverteixen que interposaran una demanda contra ell perquè consideren que va mentir al Suprem i que, en fer-ho, va vulnerar el dret a l’honor de Torrecillas.

Els diners recaptats aniran inicialment a la causa de Torrecillas. Tot i això, si en sobren, es destinaran a “altres causes antirepressives” o a caixes de “solidaritat i resistència”.

Convidada a l’acte reivindicatiu de la plaça del Rei

Marta Torrecillas ha explicat la campanya aquest dimecres a l’acte que es fa cada setmana des del 2017 a la plaça del Rei per reclamar la llibertat dels polítics presos i el retorn dels que van marxar a l’estranger. L’acte combina la lectura de textos amb el cant coral, i en aquesta ocasió també ha comptat amb el seu testimoni. Torrecillas creu que “se sap molt a través de les xarxes, se n’ha parlat, però crec que també és bo poder-ho explicar jo“.

Tot i que la iniciativa està centrada en el seu cas, Torrecillas reivindica que “és una campanya que vol explicar que totes vam ser acusades”. Considera, a més, que “això em va passar a mi, però li podia haver passat a qualsevol persona que estava en una escola o defensi el dret a decidir i la república”. Vuit dies després que posessin en marxa la campanya de captació de fons, afirma que han obtingut molt bona resposta i que “més enllà d’una aportació econòmica, hi ha moltes ganes de col·laborar”.