El partit d’ultradreta Vox ha protagonitzat les hores prèvies a l’acte anual d’homenatge a les víctimes de l’atemptat d’Hipercor, que tindrà lloc aquest dimecres al vespre a l’avinguda de Rio de Janeiro. La formació ha difós una convocatòria de l’acte amb el seu logotip, situat al costat del de l’entitat organitzadora, l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT).

L’ACVOT demana a Vox que retiri la publicitat

El president de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes, José Vargas, ha explicat a betevé que Vox no ha demanat permís a l’entitat per utilitzar el seu logotip en la convocatòria. També ha confirmat que han demanat explicacions al partit i l’han instat a retirar la publicitat. Vargas lamenta el fet i assegura que no estan d’acord que “cap partit” utilitzi l’entitat per fer política. També ha confirmat que el diputat de Vox al Congrés Ignacio Garriga li ha confirmat aquest dimarts que assistirà a l’acte.

Algunes víctimes denuncien la “politització” de l’homenatge

Un grup format per una quarantena de víctimes del terrorisme a Catalunya han difós un manifest per denunciar la participació de Vox en l’acte d’homenatge d’aquest dimecres i la utilització de les víctimes “amb finalitats polítiques i partidistes”. Consideren que la presència de Vox va contra “la convivència i el respecte a la nostra societat” i conclouen que “les víctimes no tenim partit”.

El grup de víctimes també lamenten que el president de l’ACVOT, José Vargas, “permeti que qualsevol partit, i en especial, Vox es postuli al seu costat”. Consideren que l’entitat hauria d’haver denunciat públicament la utilització del seu logotip i demandat el partit polític per haver-se’n apropiat sense permís. També afirmen que l’ACVOT no ha contactat amb els afiliats per posar fi a la “confusió” i, per aquest motiu, han decidit que no aniran a l’acte d’homenatge perquè creuen que s’ha convertit en “un acte polític”.