La terrassa del Pou de la Figuera, coneguda fins a l’octubre passat com la terrassa Mescladís, obrirà de nou el 29 de febrer. I ho farà amb una nova gestió. Serà el Casal de Barri Pou de la Figuera, que funciona de manera comunitària, l’encarregat de l’espai.

Mescladís continua amb l’explotació

La gestió comunitària permetrà a la fundació Mescladís seguir amb l’explotació de la terrassa perquè l’entitat forma part del casal. La Fundació Mescladís, a través de la formació, insereix laboralment immigrants sense papers o persones en exclusió. El bar és un espai idoni per recaptar fons i també oferir sortides professionals.

Una terrassa amb gestió comunitària

Daniel Pardo, membre del Casal de Barri Pou de la Figuera, explica que “qui portarà el dia a dia de l’espai quant a restauració serà la fundació Mescladís. Per això l’espai se semblarà en molts sentits al que hi havia abans, però ara la gestió serà comunitària”.

Es resolen dos anys d’incertesa

Mescladís portava la terrassa des del 2011 però fa quatre mesos la van haver de deixar, ja que els gestors no van obtenir la millor puntuació en el concurs públic que es va convocar el 2017 per explotar-la.

L’Ajuntament ha trobat la fórmula

El districte de Ciutat Vella ha trobat la fórmula perquè la guingueta deixi d’estar buida i d’esquenes al barri. El regidor del districte, Jordi Rabasssa, explica que “el conveni que ja tenia el Casal de Barri s’extingia el 2019. Hem fet un conveni nou, perquè la seva tasca durant aquests anys ha estat molt positiva. Hem fet un conveni nou ampliant també la seva gestió a la guingueta que abans era de Mescladís”.

Aquesta solució representa, a més, segons les mateixes fonts, que la terrassa deixi de dependre de Parcs i Jardins.