Espai Mescladís

L’Espai Mescladís, ubicat fins ara al carrer dels Carders, 35, al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, ha tancat. Aquest espai era la cara visible del projecte Mescladís, amb el qual es formen, per treballar en el sector de la restauració com a cambrers o cuiners, majoritàriament immigrants sense papers o altres persones en risc d’exclusió social. Mescladís, una entitat sense ànim de lucre, funciona des del 2005 i es finançava en un 80 % gràcies a la terrassa ara tancada i que va obrir el 2011.

Fi d’un cicle de l’Espai Mescladís

Aquests dies els treballadors de l’Espai Mescladís s’afanyen a recollir part del material que fins ahir feien servir per preparar àpats. És la materialització d’una informació que els responsables de Mescladís van fer pública ahir al vespre a través de Twitter.

En el missatge s’indica que des de dilluns donaven per acomplert el primer cicle de l’Espai Mescladís.

A la recerca d’un nou espai

Ara estan en converses amb el districte de Ciutat Vella amb la confiança de trobar una alternativa vàlida que els permeti continuar amb el treball social que fan. Fonts del districte han indicat que efectivament existeix un diàleg amb aquesta entitat però aclareixen que és un diàleg que el districte també manté amb totes les entitats de la zona.

Pèrdua d’un concurs públic el 2017

Mescladís ha hagut de deixar aquest espai perquè els gestors actuals no van obtenir la millor puntuació en el concurs públic que es va convocar el 2017 per gestionar-lo. Els responsables de Mescladís han manifestat sempre en diverses entrevistes que no entenen com aquest espai pot passar a una empresa privada. Asseguren que gràcies a la terrassa formen unes 80 persones a l’any.