Les reaccions  per la mort de Diana Garrigosa, l’esposa de l’expresident de la Generalitat Pasqual Maragall, no s’han fet esperar. El seu cunyat, Ernest Maragall, ha explicat a Catalunya Ràdio com ha viscut aquesta pèrdua la seva família i, concretament, el seu germà, Pasqual Maragall.

El condol d’Ada Colau i Quim Torra

Una de les primeres a mostrar el seu condol va ser l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. El president de la Generalitat, Quim Torra, i el president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, també s’han afegit a la llista de personalitats del món de la política que han dedicat unes paraules a Garrigosa.

En el seu compte de Twitter, Colau ha definit Garrigosa, que ha mort aquest dilluns de manera sobtada als 76 anys, com una persona “forta, discreta i lluitadora” i una “gran dona de Barcelona per mèrits propis”.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet públic un comunicat de condol. “Guardarem un lloc especial de la nostra memòria individual i col·lectiva per a Diana Garrigosa, amb el seu exemple i el seu caràcter, en agraïment per la feina feta”. Torra ha agraït la tasca de Garrigosa en la lluita contra l’Alzheimer al capdavant de la fundació.

El comiat de Pedro Sánchez

El president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, també ha reaccionat a través de Twitter. En aquest cas ha definit l’esposa de Pasqual Maragall com una “dona forta que va dedicar els darrers anys a impulsar la investigació per prevenir l’Alzheimer“.

Amiga de Carles Bosch, el director de ‘Bicicleta, cullera, poma’

El director del documental ‘Bicicleta, cullera, poma’, Carles Bosch, ha recordat, durant una entrevista a ‘El matí de Barcelona’ Diana Garrigosa com una amiga. El periodista ha explicat que la va conèixer arran d’un reportatge sobre la Guerra de Bòsnia, que va despertar l’interès de la família Maragall per ajudar aquesta regió. Durant l’etapa política de l’exalcalde de Barcelona i expresident de la Generalitat, ha dit que la dona se’n va mantenir al marge i no havia parlat mai en públic. Això, però, va canviar arran del reportatge que explica en primera persona com va viure la família la malaltia d’Alzheimer de Maragall.

Comiat al tanatori de Sant Gervasi

La família ha anunciat a través d’un comunicat que la cerimònia de comiat de Diana Garrigosa es farà aquest dimecres a la una del migdia al tanatori de Sant Gervasi. La vetlla començarà el mateix dimecres a les nou del matí.