La darrera operació policial contra els narcopisos del Raval, el Gòtic i la Barceloneta del darrer cap de setmana és, segons l’agrupació de veïns Illa Robador-Picalquers-Roig, del tot insuficient per posar fi al problema de la droga existent a la zona. Iván Rivera, el president d’aquesta associació, assegura que des de fa mig any denuncien la conflictivitat que hi ha a la finca del número 55 del carrer d’en Robador, que “està pràcticament ocupada sencera”. Segons Rivera, la intervenció policial en un dels pisos únicament “va durar un parell d’hores” perquè cap al vespre “ja hi tornava a haver llum”. Tot i que la policia va assegurar a aquest activista que havien canviat el pany “hores després ja tornava a operar el narcotràfic”. Iván Rivera també fa èmfasi en què al mateix número del carrer de Sant Pau també hi ha un narcopís.

Veïnat desesperat per la degradació del barri

Betevé ha pogut parlar amb algunes persones residents al voltants del carrer d’en Robador i es mostren“desesperats” per la “degradació” que diuen que hi ha al barri. La Perpètua, assegura que veu joves punxar-se a la seva escala i en Francisco afirma que fa quatre anys que no dorm perquè viu al costat d’un meublé. Afegeix que darrerament el servei de la neteja es va trobar una cinquantena de xeringues a l’interior del lavabo que fa dos anys van instal·lar davant de la Filmoteca. Un altre veí, que prefereix no donar el seu nom, assegura que li fa “pena” tornar al barri i “veure en què s’ha convertit”. Tots tres coincideixen en què hi ha una manca de voluntat de les administracions per erradicar la situació.

Trasllat del Centre de Reducció de Danys

L’agrupació Illa Robador-Picalquers-Roig demana alhora el trasllat del Centre de Reducció de Danys, perquè Segons Rivera, en aquest espai es reparteixen lots per al consum d’estupefaents però no se’n permet l’administració. La conseqüència d’això és que els consumidors “es punxin al carrer” a l’espai públic, i el que “és pitjor” diu Rivera, al parc infantil del costat de la Filmoteca. Rivera afegeix que “hem d’avisar als mestres que vigilin que no hi ha xeringues abans de deixar les criatures jugar en aquest espai”. Dimecres dia 12 hi ha convocada una manifestació en contra dels narcopisos del Raval.