Tal com està, no podem continuar“. El vaixell Open Arms, de l’ONG catalana que porta el mateix nom, torna a Espanya per afrontar una reparació que li permeti continuar salvant vides al mar Mediterrani. Segons l’organització, el motor té “moltes deficiències” i la nau presenta altres avaries que s’han de resoldre perquè suposen, ara per ara, un problema de seguretat. Es preveu que arribi a Barcelona divendres, 14 de febrer.

La decisió de tornar s’ha pres després d’una inspecció “molt exhaustiva” del vaixell al port de Pozzallo, a Itàlia, en acabar la darrera missió de rescat. L’Open Arms farà una parada tècnica a la ciutat i després navegarà fins a Castelló on, segons explica el fundador de l’ONG, Oscar Camps, a través de Twitter, s’analitzarà l’abast dels danys i s’estudiarà si es repara de forma integral, si s’adapta o bé si l’embarcació se substitueix.

Crida a la solidaritat per salvar l’Open Arms

L’organització ja va fer una alerta a la ciutadania fa unes setmanes: l’Open Arms és una embarcació antiga, té moltes avaries i, tal com està, no pot continuar salvant vides al Mediterrani. Van aconseguir 50.000 euros en 24 hores, però ni tan sols això ha estat suficient. La nau, doncs, torna a casa i serà la primera vegada que trepitja territori espanyol després que, l’any passat, estigués 100 dies bloquejada a port sense poder salpar a rescatar persones.