L’Ajuntament de Barcelona reurbanitzarà aquest any el carrer de Piquer, al Poble-sec, on es va desallotjar el narcolocal que durant més d’un any va ser un focus constant de baralles al carrer i va generar greus molèsties per al veïnat. La reforma començarà aquest estiu i l’objectiu és convertir la zona en un eix comercial nou i més pacificat.

El projecte de reforma del carrer de Piquer preveu ampliar-ne les voreres i pacificar-hi el trànsit. També s’hi actuarà per disminuir la circulació de vehicles, millorar-ne la il·luminació i es reemplaçaran algunes espècies de l’arbrat actual. “És un carrer en què fa temps que estem intervenint i volem que sigui una de les principals zones comercials, de passeig i de vida del barri del Poble-sec, especialment de la zona de les Hortes de Sant Bertran”, ha explicat a betevé el regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra.

Les obres aniran acompanyades d’un programa de dinamització comercial, social i comunitària a la zona amb l’objectiu de potenciar l’ús comercial d’un carrer que ara mateix té molts locals amb les persianes abaixades.

Volem omplir de vida el carrer de Piquer i transformar-lo en una zona comercial i de passeig
Marc Serra, regidor de Sants-Montjuïc

Els veïns volen participar en el disseny del nou carrer

L’Ajuntament de Barcelona ja té tancat el projecte de reurbanització del carrer de Piquer, però encara no l’han presentat al veïnat. L’AV Poble-sec ha demanat al districte veure els plànols de la reforma i, si convé, fer-hi aportacions. “Creiem que ningú no coneix millor el carrer que els mateixos veïns que el vivim i el trepitgem cada dia. Per tant, creiem que podem ajudar els serveis tècnics amb les nostres propostes i contribuir a matisar algunes coses per tal de fer que el projecte sigui el millor possible”, apunta el president de l’entitat veïnal, Sergi Gàzquez.

Ningú no coneix millor el carrer que els veïns que hi vivim i per això volem fer aportacions al projecte
Sergi Gàzquez, AV Poble-sec

Les obres de reurbanització que començaran aquest estiu tindran un pressupost de dos milions d’euros i està previst que durin entre set i nou mesos. La reforma del carrer de Piquer s’emmarca en el nou Pla de mobilitat del Poble-sec, que incorpora la mirada de gènere en la millora de l’espai públic i la pacificació d’entorns escolars a partir del programa Protegim les escoles. En aquesta zona est del Poble-sec, el consistori també reformarà aquest any els Jardins de les Hortes de Sant Bertran per potenciar-ne el seu ús com a espai infantil i d’estada.