Un narcolocal ubicat al número 26 del carrer de Piquer, al Poble-sec, fa un any que genera queixes entre els veïns i comerciants, que denuncien baralles constants a la porta, cues per obtenir droga, olors fortes i desagradables provinents de les substàncies que s’hi fumen i altres situacions similars. El districte de Sants-Montjuic reconeix que es tracta d’un punt de venda i consum de droga i que s’està fent tot el possible per desallotjar-lo, però, en tractar-se d’un local privat, ha de ser un jutge qui n’iniciï el procediment. Mentre el conflicte no es resol, s’ha reforçat la presència policial a la zona i els Bombers han fet també un informe sobre la seguretat del local.

Baralles constants a la porta del local

El veïnat ha gravat les baralles constants. L’Àngels, una veïna, explica que hi ha “delinqüència, prostitució i venda de drogues. Entren bé i surten drogats”. Una altra veïna, la Margarita, afegeix que hi ha cues davant del local a les 7 del matí per obtenir la droga. “He vist esnifar la pols a sobre del cotxe, això ara és Harlem”. La Consuelo afegeix que “és horrorós, vas pel carrer i no tens seguretat, et persegueixen”. Lamenta que no pot ni obrir les finestres a l’estiu perquè li arriben males olors derivades de les substàncies que s’hi fumen.

En Marc, un altre veí, demana a les autoritats que prenguin les decisions que han de prendre i que ho facin aviat. “Esperem que hi hagi un desallotjament immediat i es reforci la presència de Mossos i Guàrdia Urbana“.

He vist esnifar la pols a sobre del cotxe. Això ara és Harlem””
Margarita, veïna del carrer de Piquer

El districte treballa “al 100 %” per desallotjar el narcolocal

El regidor del districte de Sants- Montjuïc, Marc Serra, reconeix el problema i ofereix el seu compromís al 100 % per aconseguir desallotjar el narcolocal. De moment, treballant en tres línies diferents: “Fem presència policial matí, tarda nit en funció dels dispositius. Mossos treballa en una investigació per poder iniciar un nou procés judicial. Bombers ha fet també un informe. Estem avançant i estem obrint una tercera via que pot agilitzar el desallotjament. Totes les cartes que podem fer servir les estem usant. El compromís del districte és fer fora aquesta màfia“.

Amb tot, de moment el jutge ha arxivat la causa per l’ocupació del local perquè no hi ha prou proves que en justifiquin el desallotjament. No s’ha demostrat, per exemple, que les persones identificades siguin les responsables de l’ocupació ni que el local tingui un ús previst.