La Casa de Rússia de Barcelona ha anunciat aquest dijous que suspèn totes les activitats recreatives previstes “fins que no acabin les operacions militars al territori d’Ucraïna”. En un text que ha difós a les xarxes socials, s’afirma que la institució és una plataforma internacional oberta que busca “estrènyer llaços culturals i empresarials entre Rússia i Espanya” i que treballa per a “totes les edats i grups socials”.

El seu objectiu, afegeix l’entitat, és “unir les persones i les cultures de diversos països” i que per això “estan en contra de qualsevol acció que separi la gent”. Per tot plegat han decidit, de moment, posar fi a l’activitat i només mantenir els esdeveniments educatius. La Casa de Rússia de Barcelona està situada al número 31 del carrer de Josep Anselm Clavé, on estava l’antiga seu de la Sindicatura de Greuges.

Barcelona suspèn les relacions institucionals amb Rússia

Precisament aquest dijous l’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que suspèn les relacions institucionals amb Rússia per la guerra d’Ucraïna. El consistori ha enviat una carta al consolat rus comunicant-los que no convocaran els seus representants a actes ni tampoc assistiran als que es convoquin. L’Ajuntament reclama “la fi immediata de les hostilitats i la retirada immediata de les tropes russes del territori ucraïnès”.