Aquest diumenge s’ha celebrat un procés participatiu als Jardins del Príncep de Girona per escoltar les propostes dels veïns pel que fa a la remodelació de l’espai. Després que l’enderroc dels edificis residencials de la caserna deixés uns 2.500 m2 quadrats de zona verda, els veïns demanen més espais de lleure per als infants, com pistes de futbol o de bàsquet, i també per als adults, com una pista de petanca. Però el principal reclam del veïnat és l’eliminació parcial del llac que hi ha als jardins, perquè, diuen, sempre està brut, fa pudor i “no serveix per a res”.

Tothom ha expressat la seva opinió en una de les quatre taules que els organitzadors han preparat amb preguntes dirigides a millorar el parc i a conèixer la vida que hi fa la gent. En el marc del procés participatiu, s’han organitzat activitats musicals i de dansa per acompanyar la jornada. Segons Xavier Tercero, col·laborador del Comissionat de Participació Ciutadana de l’Ajuntament, els veïns es reuniran novament al novembre per analitzar les propostes sorgides durant la jornada d’aquest diumenge i debatre detalladament quines són les necessitats de la ciutadania.

Però els Jardins del Príncep de Girona no ha estat l’únic espai del districte d’Horta-Guinardó on els darrers dies s’ha impulsat un procés participatiu. També s’ha fet a la plaça d’Herta Frankel, l’espai adjacent al Centre Cívic Teixonera, on el procés es va iniciar el divendres passat i estarà obert fins al proper 31 d’octubre. Es pretén que la ciutadania sigui qui decideixi si aquest continua sent un indret destinat a l’estacionament de  vehicles, tal com es fa actualment, o bé es converteixi en una plaça pública per a l’ús i gaudi del veïnat.